Platforma de elearning
MyKoolio

 
Platforma educațională mykoolio.com se bazează pe o tehnică de predare modernă.
Aceasta diferă foarte mult de cea clasică, fiind sub forma unor jocuri educative interactive.
Consolidarea cunoştinţelor constituie un rol foarte important în cadrul ei, iar evaluarea se realizează într-o manieră atractivă şi adaptată nevoilor elevilor.

Prin această nouă metodă, copilul nu mai este doar simplu ascultător al lecțiilor, el poate lua parte la procesul de predare. De asemenea, are și posibilitatea de a reveni la anumite informații ori de câte ori dorește și poate selecta exact ceea ce consideră el că trebuie să aprofundeze.

Design-ul platformei este unul atractiv pentru copii, tema principală fiind Universul. Koolio este profesorul extraterestru care îl va însoți pe parcursul călătoriei sale prin Universul Cunoașterii.

Pe mykoolio.com, fiecare planetă din sistemul solar corespunde unui an de studiu. Planeta este înconjurată de sateliți, iar aceștia reprezintă anumite materii, cum ar fi matematica și limba și literatura română. Pe platformă sunt disponibile peste 630 de lecții și teste de evaluare de limba română și matematică (clasele 1-8). În viitor plănuim să dezvoltăm alte materii: istorie, geografie, biologie, fizică și chimie.

Materiile sunt împărțite pe capitole, iar fiecare capitol are între 3-7 lecții, conform programei școlare în vigoare.

Activitatea copilului pe platformă va fi sub formă de misiune. Pentru a putea duce la bun sfârșit o misiune, va avea nevoie de rezervoare de oxigen (sublecții) și de rachete (quiz-uri simple și medii). Pentru unele lecții de matematică (atât geometrie cât și algebră), există figuri și demonstrații interactive ale topicului în cauză. Dacă utilizatorii interacționează cu figura respectivă - click/ măresc/micșorează, se oferă puncte suplimentare.

Câte 2 lecții complete de matematică și de limba română din fiecare semestru pentru fiecare din clasele I-VIII, un set minimal de statistici și articolele de parenting reprezintă conținutul gratuit.

Conținutul plătit este alcătuit din exerciții rezolvate, exercitii de nivel 1-ușoare și exerciţii de nivel 2-medii, precum şi teste recapitulative, teze pentru sfârșitul de semestru, modele de
teste pentru Evaluarea Națională la clasa a 8-a şi statistici despre activitatea copilului.

În viitor, în conţinutul plătit vor fi integrate şi opțiunea de forum, chat în platformă, dueluri cu alți copii, cursuri de parenting, etc.

Profesorul extraterestru îi oferă toate informațiile de care are nevoie pentru a-și îndeplini misiunea și, bineînțeles, îl va răsplăti pentru rezultatele sale.

Mecanismul este simplu de înțeles pentru cel mic, tot ce trebuie să facă este să parcurgă următorii pași:
 1. Alegerea planetei corespunzătoare anului său școlar
 2. Alegerea materiei (satelitul) pe care dorește s-o aprofundeze
 3. Parcurgerea unui traseu ”selenar” (lecțiile și sublecțiile materiei respective)

Beneficiile softului
educațional MyKoolio

 
Platforma de elearning mykoolio.com prezintă următoarele beneficii:
 • totul este 100 % online
 • prezentări dinamice și ușor de înțeles
 • conținutul în conformitate cu programa școlară
 • accesibil de pe orice dispozitiv (telefon, tabletă, PC)
 • îmbinarea jocului cu învățatul (câștigă puncte și medalii în timp ce învaţă)
 • toate informațiile necesare și un feedback imediat la evaluări
 • accesul constant la statistici / rapoarte referitoare la progresul copiilor (e-mail)
 • susține lifelong learning; copiii și părinții învaţă împreună
 • posibilitatea organizării unor cursuri de parenting online
 • posibilitatea de a evalua unele activități cu note sau medalii adiționale (în curând)
 • posibilitatea de implicare în activități metodice (forum), inclusiv moderarea lor (în curând)
 • susține comunicarea online unu-la-unu cu elevul (chat) - în curând
 • socializare pe forum (în curând)
 • share medalii primite pe Facebook sau WhatsApp
 • profesorii de învățământ primar, profesorii de limba română și cei de matematică din ciclul gimnazial pot  folosi  gratuit la clasă lecțiile și exercițiile disponibile în platformă  
Pregătim constant lucruri noi, precum:
 • testări naționale offline și online
 • integrarea site-urilor școlilor pe platforma mykoolio.com
 • acordare medalii adiţionale, pentru anumite activități (separat de medaliile MyKoolio)
 • acordare note, în funcție de activități (compuneri, poezii, rezolvare exerciții etc.)
 • implicare în activităţi gen forum (inclusiv moderare)
 • comunicare online unu-la-unu cu elevul (chat)
 • dueluri cu alți utilizatori/colegi
 • socializare: conversații direct din platformă, participare forumuri existente în cadrul cursurilor
 
Teste de pregătire pentru admiterea la liceu
 • teste de matematică concepute pentru pregătirea pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a
 • modele de subiecte de limba română pentru pregătirea pentru Evaluarea Națională 2017
 • testele au fost concepute respectând structura modelelor oficiale de subiecte pentru Evaluarea Națională 2017
 • platforma permite rezolvarea problemelor în pași, fiecare pas reprezentând o etapă punctată în baremul de notare specific Evaluării Naționale
 • subiectele includ indicații care îi îndrumă pe elevi înspre rezolvarea exercițiilor

Programa școlară

Limba Română

Matematică

ușor de folosit

tutoriale pas cu pas
 

Copil

 1. Te autentifici
 2. Te afli în camera de comandă a navei tale
 3. Accesezi cursurile
 4. Selectezi planeta corespunzătoare anului de studiu
 5. Selectezi satelitul reprezentând materia dorită (limba română sau matematică)
 6. Te abonezi la curs și ai aterizat pe satelit
 7. De aici te poți deplasa printre lecții si exerciții. Daca ai statut Premium poți accesa și partea de exerciții, altfel doar secțiunea teoretică.
 8. Alegi o lecție teoretică sau un exercițiu.
 9. Spor la treabă!

După ce ai ales planeta aferentă clasei tale poți să îți începi misiunea de a explora unul dintre sateliții planetei tale- adică materia dorită. Pentru aceasta cobori la nivelul satelitului și te deplasezi printre lecții. În dreptul fiecarei lecții vei găsi bidoane de oxygen adică partea teoretică și rachete adică diverse tipuri de exerciții rezolvate de nivel ușor sau mediu. La sfârșitul unui capitol găsești și turnuri de control cu întrebări recapitulative

Conținutul este reprezentat de lecții (bidoane de oxygen) și exerciții (rachete) disponibile pentru fiecare nivel de studiu. Pentru a accesa o lecție faci click pe bidon; similar pentru exerciții faci click pe rachetă. Racheta este disponibilă numai pentru utilizatorii Premium. Dacă dintr-o lecție sau dintr-un exercițiu vrei să te întorci pe traseu la lecția curentă trebuie să faci click pe butonul Back al browserului.

Faci click pe capul lui Koolio și ajungi înapoi în camera de comandă a navei tale, iar de aici alegi butonul Cursuri pentru a selecta din nou planeta de studiu și materia dorită.

Accesând bidoanele și rachetele de pe traseu vei putea obține puncte în funcție de cât de bine ai răspuns. Pentru partea  teoretică primești X puncte; pentru parcurgerea exercițiilor rezolvate primești y puncte; pentru exercițiile de nivel 1 (ușoare) primești z puncte pentru fiecare răspuns corect; pentru exercițiile de nivel 2 (medii) primești w puncte pentru fiecare răspuns corect. La sfârșitul unui capitol găsești un turn de control cu întrebări recapitulative. Dacă răspunzi corect la acestea vei primi o medalie (de aur, de argint sau de bronz în funcție de cât de bine ai răspuns).
Medaliile le vei regăsi în camera de comandă a navei tale. Dacă nu ai făcut foarte bine din prima poți relua exercițiul de ori câte ori dorești.

Dacă utilizați browserul Internet Explorer, datorită unor incompatibilități, veți vizualiza doar interfața standard, aferentă contului de părinte.

Dacă utilizați o tabletă iPad cu sistem de operare iOS 8, datorită unor incompatibilități, veți vizualiza doar interfața standard, aferentă contului de părinte. Dacă aveți iOS 9 veți putea vedea interfața dinamică.

Trecerea din interfața de copil în cea de părinte sau invers se realizează accesând meniul din partea dreaptă (sus) și selectând Treci la tema de copil/părinte. Interfața dinamică, pentru copii se numește koolio, iar cea pentru parinți se numește kooliostandard.

Mai întâi trebuie să navighezi pe cursul dorit (spre exemplu Matematică clasa a V-a). În colțul din dreapta sus îți va apărea o lupă pe care trebui să faci click pentru a putea căuta subiectul lecției (spre exemplu simetria). La rezultatele căutării vor fi afișate doar lecțiile corespunzătoare termenilor căutați (spre exemplu toate lecțiile de matematică clasa a V-a al căror titlul conține cuvântul simetria).

Părinte

Pentru a folosi sistemul trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare. În această pagină completați toate datele din secțiunea Client nou. Datele pe care le introduceți sunt datele dvs personale, nu ale copilului. Verificați cu atentie câmpurile Email și Telefon deoarece vor trebui validate. După ce faceți click pe butonul Înregistrare veți primi un email de confirmare și un mesaj SMS cu un cod de validare. Codul primit prin SMS trebuie introdus în pagina următoare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți emailul de la MyKoolio verificați și folderul Bulk. După recepționarea emailului trebuie să faceți click pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs este validat. Vă puteți autentifica din aceeași pagina, folosind secțiunea Autentificare. În acest sens introduceți emailul sau numărul dvs de telefon. În fereastra următoare veți putea alege cu ce utilizator vă autentificați. În acest moment aveți în listă doar numele dvs, pe viitor vor aparea și copiii inscriși. Bifați numele dvs și introduceți parola. În acest moment veți fi direcționat în pagina dvs Koolio.

Dacă doriți să adăugați copii în contul dvs faceți click pe butonul Contul Meu. În această pagină faceți click pe butonul Adaugă copil și completați datele necesare. Puteți adăuga un număr nelimitat de copii. Alegeți cu atențe județul, școala, anul și clasa deoarece alegerea lor corectă va poziționa copilul alături de colegii săi. Parola pentru copii trebuie să aibă minim 4 caractere. La sfârșit faceți click pe butonul Salvează.

Resetarea parolei copiilor se face din "Contul meu" opțiunea "Copii" făcând click pe butonul "Editează". Se va deschide o fereastră unde vei putea modifica toate datele de identificare ale copiilor inclusiv parola.

Editarea setărilor copiilor se face din "Contul meu" opțiunea "Copii" facand click pe butonul "Editează". Se va deschide o fereastră unde vei putea modifica toate datele de identificare ale copiilor inclusiv parola.

Vizualizarea profilului copilului se face din contul meu opțiunea "Copii" făcând click pe butonul "Statistici". Se va deschide o fereastră unde vei putea vizualiza toata activitatea copilului tău.

Daca ai terminat sesiunea de vizualizare a lecției înainte ca aceasta să se închieie, data viitoare când vei accesa lecția aceasta va porni din momentul unde a fost încheiată sesiunea.

Dacă dintr-o lecție sau dintr-un exercițiu vrei să te întorci pe traseu la lecția curentă trebuie să faci click pe butonul Back al browserului.

Trecerea din interfața de copil în cea de părinte sau invers se realizează accesând meniul din partea dreaptă (sus) și selectând Treci la tema de copil/părinte. Interfața dinamică, pentru copii se numește koolio, iar cea pentru parinți se numește kooliostandard.

Mai întâi trebuie să navighezi pe cursul dorit (spre exemplu Matematică clasa a V-a). În colțul din dreapta sus îți va apărea o lupă pe care trebui să faci click pentru a putea căuta subiectul lecției (spre exemplu simetria). La rezultatele căutării vor fi afișate doar lecțiile corespunzătoare termenilor căutați (spre exemplu toate lecțiile de matematică clasa a V-a al căror titlul conține cuvântul simetria).

Profesor

Pentru a vă crea un cont gratuit de Profesor în platforma noastră, trebuie să urmați câțiva pași simpli:

 1. Vă creați un cont de părinte.
  Faceți click pe butonul Autentificare. În această pagină completați toate datele din secțiunea Creează-ți cont de părinte. Datele pe care le introduceți sunt datele dvs personale.Verificați cu atentie câmpurile Email și Telefon (opțional) deoarece vor trebui validate. După ce faceți click pe butonul Înregistrare veți primi un email de confirmare și în cazul în care ați introdus și numărul de telefon și un mesaj SMS cu un cod de validare. Codul primit prin SMS trebuie introdus în pagina următoare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți emailul de la MyKoolio verificați și folderul Bulk. După recepționarea emailului trebuie să faceți click pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs este validat.
 2. După confirmarea contului, vă autentificați.
 3. Vă puteți autentifica folosind secțiunea Autentificare. În acest sens introduceți e-mailul sau numărul dvs de telefon. În fereastra următoare veți putea alege cu ce utilizator vă autentificați. În acest moment aveți în listă doar numele dvs. Bifați numele dvs și introduceți parola. În acest moment veți fi direcționat în pagina dvs Koolio.
 4. Accesati pagina Contul meu din partea stângă jos a tabloului de bord și faceți click pe linkul editarea setarilor contului.
 5. Apăsați butonul Sunt profesor.
 6. Completați integral formularul selectând pe rând județul, materia predată, școala/școlile la care activați și anul (adică clasele la care predați), precum și denumirea acestora (ex. clasa a VI-a B). pentru a adăuga mai multe școli la care predați sau mai multe clase apăsați pe butoanele +/-.
 7. Apăsați butonul Trimite,  iar din acest moment cererea de a deveni profesor MyKoolio este expediată către noi. După procedura internă de verificare a datelor primite, contul dumneavoastră de Profesor va fi activat în maxim o zi lucrătoare.
 8. Veți primi un e-mail de confirmare a activării contului

COPILUL TĂU ÎNVAŢĂ MAI UŞOR CA ORICÂND,
AJUTAT DE PROFESORI RENUMIŢI.