Începutul

 

Sistemul de învățământ din Finlanda este unul dintre cele mai inovative și eficiente din lume. Astfel, numele lui Koolio a fost inspirat din cuvântul "şcoală" (koulu), în limba finlandeză.

Ideea platformei mykoolio.com a plecat de la un gând simplu, dar foarte important:
De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi.
Constantin Noica

Astfel, am adus împreună unii dintre cei mai experimentaţi şi devotaţi profesori din ţară, pentru a crea o platformă care face exact asta, te învaţă cum să înveţi. 

Deoarece ne dorim ca viitoarele generaţii să îşi dezvolte gândirea logică, nu doar capacitatea de memorare, vrem să creştem oameni inteligenţi, nu roboţi.

De o astfel de educaţie ar trebui să beneficieze toţi elevii. De aceea am făcut eforturi ca platforma să fie accesibilă tuturor, atât tehnic, cât şi din punct de vedere al costurilor.

Povestea lui

 

Profesorul Koolio vine de pe o planetă unde extratereștrii (koolienii) și-au atins potențialul maxim al inteligenței. Pentru a putea progresa, planeta lor are nevoie de înțelepciune. Iar pământenii par a fi singurii care îi pot ajuta acum.

Acest lucru este posibil deoarece potențialul uman este mult mai mare decât cel extraterestru. Tocmai de asta el îi va învăţa pe elevi, iar aceştia vor crea neuroni noi pe care Koolio îi copiază și îi colecționează pentru a-i duce pe planeta lui.

Pentru că neuronii trebuie să fie testați în orice condiții, iar galaxia lor este foarte asemănătoare cu a noastră, elevii se vor plimba pe diverse planete pentru a vedea dacă acești noi neuroni rezistă în orice condiții.

Cine îl ajută

 
Profesorul Koolio lucrează împreună cu o echipă dedicată 100% creării acestei noi metode de învăţare. Echipa e formată din:
Coordonatori
Gologan Radu
Gologan Radu
Coordonator profesori

Domnul profesor doctor Radu Gologan are o vastă experiență în cadrul învățământului, fiind implicat în organizarea Olimpiadelor de Matematică din România încă din 1979. Radu Gologan este coordonatorul Olimpiadelor de Matematică și conducătorul lotului României la Olimpiadele Internaționale de Matematică începând cu anul 2001.
Din 2008 este președintele Societății de Științe Matematice, iar din 2016, va fi și membru al Boardului Olimpiadelor Internaționale de Matematică.
De asemenea, este membru în comitetele de redacție al unor reviste de cercetare și coordonator al publicațiilor Gazeta Matematica.
A participat la diferite stagii de cercetare și conferințe în străinătate și i-a fost acordat titlul de profesor invitat de către mai multe universități din SUA - Iowa, Indiana, Champaign-Urbana.
Este autor a peste 40 de articole științifice și a patru cărți de specialitate. Are peste 100 de intervenții în presa scrisă dintre care 10 eseuri în Dilema Veche și 20 de articole pe teme de educație în Tribuna Școlii și în alte cotidiane.

Bărbulescu Gabriela
Bărbulescu Gabriela
Învăţământ primar

Profesor metodist pentru învăţământul primar, face parte din Casa Corpului Didactic, are gradul I didactic și o experiență de peste 25 ani în învățământ. A publicat peste 30 de cărți, manuale, auxiliare școlare, ghiduri pentru cadre didactice și părinți. S-a ocupat de asigurarea asistenţei psihopedagogice a elevilor, în vederea dezvoltării libere, integrale şi armonioase, în formarea personalităţii autonome şi creative, pentru o integrare socio-profesională eficientă. A inițiat şi dezvoltat activităţii de asistenţă psihopedagogică în probleme legate de: cunoaşterea/autocunoaşterea elevilor, dezvoltarea personală a elevului, adaptarea elevilor la cerinţele şcolare şi a activităţillor din şcoală la particularităţile elevilor etc.
A luat parte la derularea unor programe de prevenire şi combatere a fenomenelor psihosociale cu influenţă directă asupra dezvoltării personalităţii autonome şi creative a elevilor. S-a implicat în acțiuni de voluntariat, unde a fost tutore pentru învățarea în familie și a coordonat activități din cluburile de părinți.

Osiceanu Claudia
Osiceanu Claudia
Limba română, gimnaziu

Profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială "Grigore Ghica Voievod", București, are gradul I didactic, a obținut premii și distincții la diferite concursuri școlare şi este colaborator la revista electronică ROMÂNĂ.INFO.RO - "Fiecare punct...contează".
Fiind un foarte bun organizator și având o capacitate rapidă de analiză şi sinteză, precum și abilitatea de a motiva şi mobiliza oamenii, doamna profesoară Osiceanu a fost organizator al Olimpiadei de Limba şi Literatura Română și al testelor predictive. Totodată doamna profesoară Osiceanu a fost membru al comisiei de evaluare cu prilejul tezelor naţionale, precum și corector la olimpiada de limba şi literatura română. Doamna profesoară Osiceanu s-a implicat activ în programul "Școală după școală", care a avut ca scop implementarea strategiilor didactice în sprijinul învățării formale și non-formale prin activități educativ-recreative și de petrecere a timpului liber pentru elevi.

Borodi Sorin
Borodi Sorin
Matematică, gimnaziu

Profesor de matematică pentru clasele I-VIII, are o experiență de 24 ani în domeniu şi gradul I didactic. Elevii pregătiţi de domnul profesor au obţinut rezultate semnificative la Olimpiadele de matematică, precum şi la diverse concursuri.
Fiind pasionat de matematică și-a dezvoltat propriul website cu teste și aplicații software de profil - sorinborodi.ro și a realizat numeroase softuri educaţionale cu specific matematic, unele fiind omologate de M.E.C.S.
Este co-autor la mai multe cărţi de specialitate și este organizator al Concursului zonal de matematică "Leon Birnbaum". Totodată este autorul a numeroase materiale utile în predarea matematicii: teste, videoclipuri, dicţionare ilustrate, foi GeoGebra, lecţii, animaţii și este membru în grupul naţional de lucru pentru activităţi specifice examenelor naţionale 2014-2015.
A obţinut numeroase premii cum ar fi: Marele Premiu la Concursul Naţional de software educaţional, premiul I la Concursul Naţional de software educaţional "Calculatorul-partener în învăţare", Premiul I la concursul "Matematica este din nou la modă".

Învățământ primar
Alexe Virginia
Alexe Virginia

Profesor metodist pentru învățământul primar și mentor-practică pedagogică, are gradul I didactic și o experiență de 30 de ani la Școala Gimnazială "Adrian Păunescu", București.

Canavoiu Ana-Maria
Canavoiu Ana-Maria

Profesor pentru învățământul primar, are gradul I didactic și o experiență de 19 ani la Școala Gimnazială Nr. 156, București. Cărți publicate: auxiliare școlare.

Ciobanu Nicoleta
Ciobanu Nicoleta

Profesor metodist pentru învățământul primar și mentor practică pedagogică, are gradul I didactic și o experiență de 17 ani la Colegiul Național "Elena Cuza", București. Cărți publicate: manuale, auxiliare școlare, ghiduri pentru cadre didactice și părinți.

Niculae Elena
Niculae Elena

Profesor metodist în învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 156, București, are gradul I didactic și a publicat: manuale, auxiliare școlare, ghiduri pentru cadre didactice.

Limba română, gimnaziu
Avram Viorica
Avram Viorica

Profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național "Grigore Moisil" din București, are gradul didactic I și o experiență de 16 ani în domeniu. A contribuit în calitate de coautor la realizarea unor auxiliare școlare pentru clasele din învățământul liceal

Cheroiu Mariana
Cheroiu Mariana

Profesor de limba și literatura română în învățământul gimnazial, are 28 de ani experienţă la Școala Gimnazială Nr.56, București și este coautor al unor materiale didactice auxiliare (culegeri de teste, caiete de lucru).

Dragomirescu Alexandra
Dragomirescu Alexandra

Profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, are gradul didactic I și titlul de doctor în filologie. A obținut Diploma de excelență pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada internațională de limba română (2007), a pregătit lotul olimpic al municipiului București și este coautoare la 7 culegeri de teste pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Sanda Ileana
Sanda Ileana

Profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Elena Cuza” din București, are gradul didactic I, 37 de ani vechime. Pentru rezultatele deosebite în activitatea didactică a primit Distincția „Gheorghe Lazăr” în 2008. A publicat două volume de poezii, este autoarea unor culegeri de exerciții pentru admiterea la Academia de Poliție, la Facultățile de Litere, Jurnalism, Limbi străine, Drept, este coautoare la peste 15 culegeri de teste pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Stoenescu Amalia
Stoenescu Amalia

Profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială nr. 307 din București, cu o vechime de 30 de ani în învățământ, grad didactic I, coautor al unor culegeri de teste pentru o bună pregătire a elevilor din învățământul gimnazial, membru în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor destinate etapelor județeană, națională și internațională ale olimpiadelor finanțate de MECS.

Matematică, gimnaziu
Goga Roxana
Goga Roxana

Profesor de matematică atât la gimnaziu cât și la liceu, cu predare în limba germană, are 20 de ani de activitate la Colegiul German, Colegiul "Sfântul Sava" și Liceul Teoretic Bilingv "Ita Wegnar". Are gradul I didactic, este șef de catedră și metodist ISMB. A obținut "Diploma de excelență pentru activitatea de profesor", premii și diplome la diferite concursuri și este coautor la diverse culegeri de matematică.

Ionescu Nicoleta
Ionescu Nicoleta

Profesoară de matematică la Colegiul Național "Dinu Lipatti", cu o experiență de 15 ani în domeniu. I-au fost acordate distincții pentru activitatea desfășurată în învățământ din partea unor instituții de referință precum Parlamentul României, Senat, Comisia pentru Învăţământ, Stiinţă, Tineret şi Sport și a obținut numeroase premii la concursuri cu teme educaționale.

Manu Adrian
Manu Adrian

Profesor de matematică la Colegiul Național "Grigore Moisil", București, are gradul I didactic și este autorul cărților Grupuri finite cu ordinul mai mic sau egal cu 11 și Teste pentru Evaluarea Națională. A obținut următoarele premii: Premiile I, III și o mențiune la Olimpiada de Matematică, etapa pe sector, Premiul III la Olimpiada de Matematică, etapa pe municipiu, și premiile I, II și III la concursul "+/- Poezie", etapa pe municipiu.

Osiceanu Cătălin
Osiceanu Cătălin

Profesor de matematică în învățămăntul gimnazial, are o experiență de 25 de ani în domeniu, a obținut numeroase premii și distincții la diferite concursuri şi, de asemenea, organizator al Concursului online "Profu' de mate" (13.000 de participanți la ultima etapă), Autorul și coordonatorul revistei electronice "Mate.Info.ro - Fiecare punct.. contează".
Deținătorul site-ului de matematică "Profu' de mate" de la adresa mate.info.ro

Sas Maria
Sas Maria

Profesor de matematică la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistriţa, are o experiență de 27 ani la catedră şi a contribuit în calitate de coautor la cărțile - Matematică, clasa a V-a, Editura Taida, Iaşi și Matematică, clasa a VII-a, Editura Booklet, Bucureşti, fiind totodată colaborator la câteva auxiliare de matematică.

Udrea Oana
Udrea Oana

Profesor de matematică la Colegiul Național "Grigore Moisil", București, are experiență de 15 ani și gradul I didactic şi a obținut numeroase premii la diferite concursuri și olimpiade. Cărți publicate: Manual clasa a XII-a, Culegere de probleme clasa a XI-a, Ed. Niculescu - coautor, Culegere de probleme clasa a XII-a, Ed. Niculescu - coautor.

Consilier Educațional e-Learning
Csorba Diana
Csorba Diana

Conferențiar Universitar, cu o o experiență de 10 ani la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, Doctor în Științele Educației, este autor de cărți de specialitate - Școala activă. Paradigmă a educației moderne. București. Editura Didactică și Pedagogică, R.A. (2011); Management educațional. Studii și aplicații. Editura Universitară. București (2012). Activitatea profesională i-a fost recompensată în 2009 prin acordarea diplomei de merit "pentru remarcabila contribuție la dezvoltarea sistemului universitar de formare a cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar" de către Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul pentru Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, București.

Coordonatori
Staicu Răzvan
Staicu Răzvan
Învăţământ primar

Alexandru Ioan Cristian
Alexandru Ioan Cristian
Limba română, gimnaziu

Maxim Andrei
Maxim Andrei
Limba română, gimnaziu

Pârjolescu Gabriel
Pârjolescu Gabriel
Matematică, gimnaziu

Învăţământ primar
Caranda Miruna
Caranda Miruna

Chirtu Antonio
Chirtu Antonio

Rogoz Ana
Rogoz Ana

Stănciulescu Andrei
Stănciulescu Andrei

Limba română, gimnaziu
Mihai Ioana
Mihai Ioana

Stirbu Andreea
Stirbu Andreea

Turtulea Georgina
Turtulea Georgina

Matematică, gimnaziu
Apostol Andrei
Apostol Andrei

Garban Alexandra
Garban Alexandra

Blass Antonia
Blass Antonia

Excelentele abilități organizatorice și de gestionare a timpului, pe care le posedă Antonia, contribuie decisiv la respectarea termenelor de predare ale proiectelor în care este implicată. Aceste calități alături de dedicarea de care dă dovadă și de firea sa săritoare, o recomandă pe Antonia drept un membru valoros al echipei noastre.
Pasiuni: muzica și filmele

Gîrtan Silvia
Gîrtan Silvia

Pasionată de marketing și tehnologie, Silvia și-a petrecut ultimii 10+ ani dezvoltând campanii integrate de marketing pe piața IT. Munca și cunoștințele i-au fost recunoscute prin obținerea unei diplome MBA. PPC, CR, CTR, ATL, BTL, CRM sunt doar câteva dintre conceptele cu care lucrează zi de zi.
Pasiuni: lectura, drumețiile montane, călătoriile

Glăvan Alexandru-Emilian
Glăvan Alexandru-Emilian

Atenția pentru detalii, capacitatea de analiză a problemelor și gândirea critică sunt doar câteva dintre calitățile lui Alex, care alături de cunoștințele sale tehnice din ariile PHP, MySQL, CSS & HTML îl ajută să dea viață proiectelor noastre web.
Pasiuni: jocurile video, muzica

Golban Cătălin
Golban Cătălin

Pasionat de tehnică și tehnologie, Cătălin reușește să îmbine armonios cunoștințele hardware cu skill-urile soft precum comunicarea interpersonală, leadershipul și managementul echipei având drept rezultat proiecte IT coordonate eficient și eficace.
Pasiuni: călătoriile

Iacobovschi Cristian
Iacobovschi Cristian

Recunoscut pentru capacitățile sale de a îmbunătăți arhitectura proiectelor, de a le crește eficiența și de a reduce nevoia de re-engineering, Cristian este un profesionist IT, motivat de dorința de a obține performanță, care reușește să balanseze perfect cunoștințele tehnice, cu cele de business și cu abilitățile de leader.
Pasiuni: sporturile, călătoriile

Ioan Răzvan
Ioan Răzvan

Interesat de educație și motivat de dorința de cunoaștere, Răzvan a absolvit studii de filozofie, istorie și istoria religiilor (Utrecht, Olanda), având 2 mastere în filozofie (Warwick, Anglia și Toulouse, Franța) și fiind doctorand în filozofie (Leiden, Olanda). Convingerea lui Răzvan “că cel mai mare bine pe care îl poate face școala e să alimenteze dorința elevilor de a-și descoperi și de a-și dezvolta potențialul” l-a determinat să se întoarcă în România și să dezvolte un proiect educațional menit să contribuie la îmbunătățirea calității învățării prin dezvoltarea gândirii logice a copiilor.
Pasiuni: lectura, sportul, șahul, călătoriile, limbile străine

Ioan Romeo
Ioan Romeo

Fiind un maestru de șah recunoscut, Romeo construiește de peste 20 de ani strategii de business pentru proiectul său antreprenorial de pe piața IT, care și-au dovedit succesul. Determinarea, perseverența, capacitatea de a selecta și de a conduce oameni sunt doar câteva dintre abilitățile care îl caracterizează. Abilitățile sale manageriale au fost recunoscute în momentul obținerii diplomei EMBA de la University of Washington Business School&ASEBUSS.
Pasiuni: șah, Tai Chi, Chi Kung, muzică clasică

Kaufmes Gabriel
Kaufmes Gabriel

Întotdeauna gata să stabilească obiective noi și mai mari în diferite domenii de activitate, întotdeauna gata de a construi noi echipe cu oameni dedicați, Gabriel impulsionează echipa noastră să obțină cele mai bune rezultate. Cei peste 20 de ani de experiență managerială, încununați de obținerea diplomei EMBA Asebuss, își pun amprenta asupra modului de organizare al echipei noastre.
Pasiuni: rugby, muzica si fotografia

Țone Alexandra
Țone Alexandra

Pasionată de design grafic și pictură, Alexandra își folosește talentul artistic, creativitatea și imaginația pentru a creiona universul lui Koolio. Alexandra mânuiește cu dibăcie toate uneltele disponibile în Photoshop și CorelDraw, reușind să găsească mereu soluții deopotrivă estetice și practice pentru ca dumneavoastră să interacționați cu ușurință cu Koolio.
Pasiuni: arta grafică, pictură, desen, muzica

Be More
Be More

Creative Corporation
Creative Corporation

FNAP
FNAP

COPILUL TĂU ÎNVAŢĂ MAI UŞOR CA ORICÂND,
AJUTAT DE PROFESORI RENUMIŢI.