Platforma MyKoolio 2.0

MyKoolio 2.0 - soluția completă pentru
școala online

Descrierea platformei de e-learning MyKoolio 2.0

Instrument modern de predare

Conceptul platformei

MyKoolio a reunit 20 dintre cei mai buni profesori din țară sub coordonarea dlui. prof. dr. Radu Gologan, care și-au pus la lucru cunoștințele și experiența pentru a crea conținut educațional digital de calitate. 

Alături de conținut educațional de calitate platforma integrează toate funcționalitățile de care are nevoie un profesor pentru a-și desfășura ora online - integrare cu aplicația Zoom, catalog electronic, modul de teme, etc.

Astfel platforma MyKoolio 2.0 este o soluție completă pentru școala online.

Conceptul platformei

Instrument modern de predare

Platforma educațională mykoolio.com se bazează pe o tehnică de predare modernă. Aceasta diferă foarte mult de cea clasică, fiind sub forma unor jocuri educative interactive.

Consolidarea cunoştinţelor constituie un rol foarte important în cadrul ei, iar evaluarea se realizează într-o manieră atractivă şi adaptată nevoilor elevilor.

Prin această nouă metodă, copilul nu mai este doar simplu ascultător al lecțiilor, el poate lua parte la procesul de predare. De asemenea, are și posibilitatea de a reveni la anumite informații ori de câte ori dorește și poate selecta exact ceea ce consideră el că trebuie să aprofundeze. 

Instrument modern de predare

Structura platformei

Pe platformă sunt disponibile peste 745 de lecții și peste 8300 de exerciții și probleme de limba română, matematică (clasele pregătitoare-8) și geografie (clasa a 6-a). În viitor plănuim să dezvoltăm alte materii: istorie, biologie, fizică și chimie.

Materiile sunt împărțite pe capitole, iar fiecare capitol are între 3-7 lecții, conform programei școlare în vigoare.

Pentru unele lecții de matematică (atât geometrie cât și algebră), există figuri și demonstrații interactive ale topicului în cauză, utilizatorii putând mări/micșora figura respectivă.

Beneficiile soluției complete de predare online MyKoolio

Platforma de elearning mykoolio.com prezintă următoarele beneficii

MyKoolio la clasă
Folosind soluția completă de predare online MyKoolio ca profesor:
 • Le vei oferi elevilor tăi conținut educațional în conformitate cu programa școlară în vigoare folosind noile tehnologii (e-learning);
 • Lecțiile tale vor fi mereu interactive și antrenante pentru elevi;
 • Vei primi o adeverință pentru folosirea tehnologiei e-learning;
 • Vei beneficia de training gratuit pentru folosirea platformei;
 • Vei putea da teme din platformă elevilor;
 • Vei economisi timp cu pregătirea lecțiilor folosind modele complete create de profesori de top; 
 • Vei putea oferi feed-back imediat elevilor;
 • Tu și elevii tăi veți putea lucra de oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv.

Mai ai întrebări?

Vezi lista de întrebări frecvente

Pentru a folosi sistemul trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare. În noua pagină deschisă apăsați butonul Creează cont. Se va deschide o nouă fereastră, de unde veți alege tipul de cont dorit Elev/Părinte sau Profesor. Selectați opțiunea Elev/Părinte și apoi completați toate datele solicitate – nume, prenume, localitate, județ, școala, materia, e-mail, telefon și parola dorită. Verificați cu atenție câmpul E-mail, deoarece va trebui validat. Bifați căsuțele Menționez că sunt tutore legal/părinte și Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile numai după parcurgerea acestora, apoi apăsați butonul Creează cont. Dacă doriți să fiți informat asupra noutăților și promoțiilor MyKoolio, puteți bifa și opțiunea Doresc să mă abonez la newsletter. Veți primi un e-mail ce conține un cod și un link de confirmare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți e-mailul de la MyKoolio, verificați și folderul Bulk/Spam. Pentru validarea contului puteți introduce codul primit în pagina de confirmare sau apăsa pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs. este validat. Vă puteți autentifica din aceeași pagină pe baza e-mailului și a parolei setate, apăsând butonul Autentificare.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare. În acest moment veți accesa dashboard-ul de elev. Aici vă veți putea înscrie pe rând în clasele create de profesorii voștri prin copierea codurilor alfanumerice trimise de aceștia și inserarea lor cu optiunea Paste/Lipire în câmpul Adaugă cod curs din partea stangă sus a ecranului, urmată de apăsarea butonului Adaugă. Pentru fiecare curs pentru care ați primit un cod de invitație din partea unui profesor este necesar să repetați pașii descriși anterior. În dashboard vor apărea apoi toate cursurile la care v-ați asociat – spre exemplu Limba română.

Conținutul MyKoolio poate fi accesat prin apăsarea butonului Cursuri din bara de sus a ecranului, urmată de selectarea clasei – spre exemplu  Clasa a VI-a și apoi de alegerea uneia dintre opțiunile afișate – spre exemplu una dintre următoarele - Clasa a VI-a Limba română - semestrul 1, Clasa a VI-a Matematică - semestrul 1, Clasa a VI-a Geografie - semestrul 1, Clasa a VI-a Limba română - semestrul 2, Clasa a VI-a Matematică - semestrul 2, Clasa a VI-a Geografie - semestrul 2. Prin click pe una dintre aceste opțiuni veți fi redirecționat către pagina cu opțiunile de înscriere unde veți apăsa pe butonul Înscrie-mă. Din acest moment veți fi înscris la cursul respectiv și veți putea accesa GRATUIT pe durata perioadei de trial de 7 zile toate lecțiile disponibile. Platforma cuprinde lecții interactive, exerciții rezolvate, exerciții de rezolvat, teste și teze destinate elevilor din clasele pregătitoare - VIII pentru disciplinele limba română, matematică și geografie. Conținutul educațional a fost conceput împreună cu 20 de profesori experimentați, coordonați de prof. dr. Radu Gologan. Toate materialele disponibile sunt conforme cu programa școlară în vigoare.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare. În acest moment veți accesa dashboard-ul de elev. Din meniul din partea stângă a ecranului apăsați tab-ul Fișiere private. Aceasta este zona în care veți putea încărca propriile voastre teme și proiecte. Spațiul alocat fiecărui cont de elev este de 100 MB. Pentru a adăuga un nou fișier în librărie, faceți click pe butonul Adăugați fișiere, vi se va deschide un selector de fișiere. Prin apăsarea butonului Încarcă un fișier se va deschide o fereastră în care veți avea posibilitatea de a selecta fișierul dorit prin click pe Alege fișier, de a-l salva în librărie sub denumirea dorită și de a alege licența de utilizare a acestui fișier – ex. Toate drepturile rezervate, Domeniu public, etc. Licența respectivă are legătură cu modul în care ați dobândit fișierul – l-ați creat voi, aparține domeniului public, etc. Fișierele pe care le-ați încărcat pe platformă pot fi accesate doar de voi și de profesorii voștri dacă reprezintă o temă. Încărcarea fișierului în cadrul librăriei de fișiere private va fi finalizată în momentul în care apăsați butonul Încărcați acest fișier.

La finalul perioadei de trial de 7 zile pentru a putea accesa în continuare toate materialele educaționale create de profesorii MyKoolio - lecții, exerciții rezolvate, exerciții de rezolvat, teste și teze - aveți posibilitatea de a achiziționa un abonament pe platformă. Puteți consulta prețul abonamentului în secțiunea Oferta a paginii www.mykoolio.com. Pentru a cumpăra un abonament pe www.mykoolio.com este necesar șă urmați câțiva pași simpli:

 • vă autentificați în platformă
 • accesați opțiunea Contul meu din bara de sus a ecranului
 • în fereastra Contul meu apăsați butonul Cumpără abonament
 • în acest moment veți fi redirecționat către pagina de plată euplătesc.ro
 • verificați corectitudinea sumei de plată
 • alegeți una dintre modalitățile de plată disponibile – Card bancar sau Transfer bancar
 • dacă alegeți plata cu cardul veți fi redirecționat în pagina de plată unde vi se vor solicita datele cardului; după completarea acestora este necesar să acceptați termenii și condițiile și să apăsați butonul Plătește online
 • dacă alegeți plata prin transfer bancar vi se vor oferi detaliile necesare pentru efectuarea plății – beneficiar, cont IBAN, banca și descriere plată, iar la final este necesar să apăsați butonul Finalizează comanda pentru a fi redirecționat în pagina de confirmare a comenzii dvs. Abonamentul va fi activat doar după ce vom avea confirmarea efectivă a plații prin transfer bancar, ceea ce implică un decalaj de câteva zile.

Pentru a folosi sistemul trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare. În noua pagină deschisă apăsați butonul Creează cont. Se va deschide o nouă fereastră, de unde veți alege tipul de cont dorit Elev/Părinte sau Profesor. Selectați opțiunea Profesor și apoi completați toate datele solicitate – nume, prenume, localitate, județ, școala, materia, e-mail, telefon și parola dorită. Verificați cu atenție câmpul E-mail, deoarece va trebui validat. Bifați căsuța Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile numai după parcurgerea acestora, apoi apăsați butonul Creează cont. Dacă doriți să fiți informat asupra noutăților și promoțiilor MyKoolio, puteți bifa și opțiunea Doresc să mă abonez la newsletter. Veți primi un e-mail ce conține un cod și un link de confirmare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți e-mailul de la MyKoolio, verificați și folderul Bulk/Spam. Pentru validarea contului puteți introduce codul primit în pagina de confirmare sau apăsa pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs. este validat. Vă puteți autentifica din aceeași pagină pe baza e-mailului și a parolei setate, apăsând butonul Autentificare.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă, apăsați butonul Autentificare via Google. Dacă nu sunteți deja conectat cu contul dvs. Google, este necesar să introduceți credențialele Google pentru autentificare. Dacă sunteți deja autentificat cu contul dvs. personal Google sau cu cel atribuit de școală pentru conectarea în Google Classroom, îl veți selecta din lista conturilor Google și apoi veți fi redirecționat în dashboard-ul MyKoolio. Pentru a putea folosi funcționalitățile platformei va trebui să editați detaliile contului dvs. prin click pe numele dvs. și apoi pe opțiunea Contul meu, urmate de apăsarea butonului Editează. Ulterior veți putea alege tipul contului, județul, școala și materia pe care o predați. Dacă doriți să fiți informat asupra noutăților și promoțiilor MyKoolio, puteți bifa și căsuța Doresc să mă abonez la newsletter. După completarea acestor informații este necesar să apăsați butonul Salvează. Din acest moment vă veți putea bucura de toate funcționalitățile MyKoolio disponibile pentru tipul dvs. de cont.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare sau alegeți varianta Autentificare via Google, utilizând pentru conectare datelele contului dvs. Google. În acest moment veți accesa dashboard-ul de profesor. Aici veți putea crea clasa sau clasele dvs. prin click pe butonul Adăugați o clasă situat în partea dreaptă a ecranului Școala mea. Se va deschide fereastra Adăgați o clasă nouă, în care vă rugăm să Selectați anul de studiu și să completați Numele clasei, apoi prin apăsarea butonului Adaugă clasa se va crea clasa dvs., pe care o veți regăsi în fereastra Școala mea. Astfel puteți crea toate clasele la care predați. Elevii dvs. se vor înscrie în această clasă în baza codului alfanumeric afișat în partea dreaptă jos a tab-ului clasei respective. Prin click pe acest cod îl veți copia în clipboard și apoi îl veți putea trimite prin Whatsapp, e-mail sau prin altă aplicație folosită uzual de dvs. pentru comunicarea cu elevii. Veți deschide aplicația respectivă într-o fereastră nouă, dacă este cazul vă autentificați, și apoi creați un mesaj nou în care prin click dreapta  selectând opțiunile Paste sau Paste as plain text veți insera codul clasei, pe care ulterior îl puteți trimite către elevi.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare sau alegeți varianta Autentificare via Google, utilizând pentru conectare datelele contului dvs. Google. În acest moment veți accesa dashboard-ul de profesor. Aici veți putea planifica desfășurarea unei ore online cu aplicația Zoom. Faceți click pe clasa la care urmează să țineți ora, apoi din noua fereastră deschisă apăsați butonul Planificare oră. În acest moment se va deschide calendarul, unde va trebui să alegeți data desfășurării orei, să setați ora de începere și de încheiere a lecției și să activați opțiunea Creează meeting Zoom. Când ați stabilit toate aceste detalii, apăsați butonul Pasul următor. Atenție! Durata unui meeting Zoom aferentă unui cont gratuit este de maxim 40 de minute. În noua fereastră selectați cursul, apoi conținutul fie bifând una dintre lecțiile puse la dispoziție de MyKoolio și/sau adăugând propriile fișiere în librăria dvs. prin drag and drop (tragerea lor) sau prin upload (încărcarea lor) și apoi bifând fișierul/fișierele respective din lista. Veți finaliza planificarea orei prin click pe butonul Creează ora. Revenind in dashboardul de profesor, veți regăsi ora planificată în Calendar. Dacă doriți să adăugați acest eveniment și în alte calendare pe care le folosiți, precum cel din Outlook sau Google apăsați butonul Exportă calendar. În noua fereastră deschisă bifați evenimentele de exportat și perioada de timp, iar la final faceți click pe butonul Exportă pentru a obține fișierul necesar importului în calndarul Outlook. Importul evenimentelor în calendarul Google presupune utilizarea unui link URL care se poate obține prin apăsarea butonului Obține URL-ul calendarului. Pentru a adăuga evenimentul în calendarul Google, este necesar să navigați în meniul „Alte calendare” din  Google Calendar, alegeți „Adăugați după URL” și furnizați adresa URL generată în procesul descris mai sus.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare sau alegeți varianta Autentificare via Google, utilizând pentru conectare datelele contului dvs. Google. În acest moment veți accesa dashboard-ul de profesor. Aici veți putea adăuga o temă pentru elevii dvs. Faceți click pe clasa pentru ai cărei elevi ați stabilit tema, apoi din noua fereastră deschisă apăsați butonul Adăugare temă. În fereastra Adăugare team setați în fiecare dintre cele 3 calendare afișate – datele și orele aferente momentului de la care pot fi trimise temele către elevi, termenului de predare al temelor. Puteți stabili și un reminder pentru corectarea temelor.

Pasul următor este selectarea cursului. În continuare veți descrie activitatea pe care o vor rezolva elevii ca temă în ecranul dedicat. Ulterior veți selecta conținutul temei prin bifarea elementelor de conținut disponibile în platformă sau prin selectarea unui fișier disponibil în librăria dumneavoastră. În cazul în care doriți să adăugați un fișier nou în librăria dvs. puteți face acest lucru. prin drag and drop (tragerea lui) sau prin upload (încărcarea lui) din locația în care îl aveți stocat. Acesta va fi apoi afișat în librăria dvs. de fișiere de unde îl veți selecta bifându-l. Prin apăsarea butonului Adaugă temă aceasta se va trasmite către elevii clasei respective, iar dvs. veți regăsi în calendar un eveniment asociat acestei teme care prin dublu click  se vor afișa detalii despre aceasta precum termenul de predare, descrierea și conținutul. Tema poate fi accesată prin apăsarea butonului Mergi la activitate. În noua fereastră veți putea accesa și nota răspunsurile elevilor la aceasta activitate, utilizînd cele 2 butoane – Vezi toate răspunsurile și Notă.

Pentru a desfășura o oră online folosind aplicația Zoom este necesar să urmați toți pașii corespunzători planificării unei ore (vezi tutorialul Planificare oră). Revenind în dashboardul de profesor, veți regăsi ora planificată în Calendar sub forma a două activități – Prezență și Curs clasa (urmat de numele clasei). Dacă ora respectivă se va desfășura pe Zoom, atunci în dreptul activității Curs clasa va fi afișat iconița unei camere video. Prin apăsarea pe link-ul Curs clasa (urmat de numele clasei) se va deschide o nouă fereastră cu detaliile acestei activități. Prin click pe Mergi la activitate veți fi directionat într-o pagină în care veți regăsi toate toate opțiunile disponibile în Zoom referitoare la respectivul meeting. Pentru a desfășurarea lecției apăsați butonul Start întâlnire. Astfel veți fi redirecționat în pagina dedicată a meeting-ului Zoom. Va trebui să faceți click pe Open Zoom Meeting și apoi pe Launch Meeting pentru a porni ora online. Pentru a proiecta către elevi conținutul ales din MyKoolio, va trebui să accesați linkul din partea dreaptă jos a paginii – care poartă numele lecției respective, urmat de click pe butonul Intră afișat în cadrul lecției. Revenind la fereastra întâlnirii Zoom – prin apăsarea butonului Share Screen veți putea alege fereastra pe care doriți să o arătați elevilor participanți la oră. O veți selecta pe cea dorită și apoi veți face click pe butonul Share. În partea de jos a lecției vor fi afișate două butoane – Înapoi și Continuă – cu care veți naviga în cadrul conținutului propus de MyKoolio. În aceeași fereastră este afișat și butonul Catalog prin apăsarea căruia veți putea înregistra prezența la oră și nota activitatea elevilor. La finalul orei, va trebui să apăsați din fereastra Zoom butonul End meeting for all users.

Pentru a folosi platforma educațională MyKoolio trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare din meniul website-ului www.mykoolio.com. În noua pagină deschisă introduceți e-mailul și parola, apoi apăsați butonul Autentificare sau alegeți varianta Autentificare via Google, utilizând pentru conectare datelele contului dvs. Google. În acest moment veți accesa dashboard-ul de profesor. Din meniul din partea stângă a ecranului apăsați tab-ul Fișiere private. Aceasta este zona în care veți putea încărca propriile dvs. materiale educaționale, pe care ulterior le veți putea folosi pentru desfășurarea orelor sau pentru a le repartiza ca temă pentru acasă elevilor dvs. Spațiul alocat fiecărui cont de profesor este de 100 MB. Pentru a adăuga un nou fișier în librărie, faceți click pe butonul Adăugați fișiere, vi se va deschide un selector de fișiere. Prin apăsarea butonului Încarcă un fișier se va deschide o fereastră în care veți avea posibilitatea de a selecta fișierul dorit prin click pe Alege fișier, de a-l salva în librăria dvs. sub denumirea dorită și de a alege licența de utilizare a acestui fișier – ex. Toate drepturile rezervate, Domeniu public, etc. Licența respectivă are legătură cu modul în care ați dobândit fișierul – l-ați creat dvs., aparține domeniului public, etc. Fișierele pe care le-ați încărcat pe platformă pot fi accesate doar de dvs. și de elevii dvs. în situațiile în care le-ați inserat în cadrul materialelor aferente lecțiilor sau le-ați alocat ca temă pentru acasă unei anumite clase. Încărcarea fișierului în cadrul librăriei de fișiere private va fi finalizată în momentul în care apăsați butonul Încărcați acest fișier.

Conținutul MyKoolio poate fi accesat prin apăsarea butonului Cursuri din bara de sus a ecranului, urmată de selectarea clasei – spre exemplu  Clasa a VI-a și apoi de alegerea uneia dintre opțiunile afișate – spre exemplu una dintre următoarele - Clasa a VI-a Limba română - semestrul 1, Clasa a VI-a Matematică - semestrul 1, Clasa a VI-a Geografie - semestrul 1, Clasa a VI-a Limba română - semestrul 2, Clasa a VI-a Matematică - semestrul 2, Clasa a VI-a Geografie - semestrul 2. Prin click pe una dintre aceste opțiuni veți fi redirecționat către pagina cu opțiunile de înscriere unde veți apăsa pe butonul Înscrie-mă. Din acest moment veți fi înscris la cursul respectiv și veți putea accesa GRATUIT pe durata perioadei de trial de 7 zile toate lecțiile disponibile. Platforma cuprinde lecții interactive, exerciții rezolvate, exerciții de rezolvat, teste și teze destinate elevilor din clasele pregătitoare -VIII pentru disciplinele limba română, matematică și geografie. Conținutul educațional a fost conceput împreună cu 20 de profesori experimentați, coordonați de prof. dr. Radu Gologan. Toate materialele disponibile sunt conforme cu programa școlară în vigoare.

La finalul perioadei de trial de 7 zile pentru a putea accesa în continuare toate materialele educaționale create de profesorii MyKoolio - lecții, exerciții rezolvate, exerciții de rezolvat, teste și teze - aveți posibilitatea de a achiziționa un abonament pe platformă. Puteți consulta prețul abonamentului în secțiunea Oferta a paginii www.mykoolio.com. Pentru a cumpăra un abonament pe www.mykoolio.com este necesar șă urmați câțiva pași simpli:

 • vă autentificați în platformă
 • accesați opțiunea Contul meu din bara de sus a ecranului
 • în fereastra Contul meu apăsați butonul Cumpără abonament
 • în acest moment veți fi redirecționat către pagina de plată euplătesc.ro
 • verificați corectitudinea sumei de plată
 • alegeți una dintre modalitățile de plată disponibile – Card bancar sau Transfer bancar
 • dacă alegeți plata cu cardul veți fi redirecționat în pagina de plată unde vi se vor solicita datele cardului; după completarea acestora este necesar să acceptați termenii și condițiile și să apăsați butonul Plătește online
 • dacă alegeți plata prin transfer bancar vi se vor oferi detaliile necesare pentru efectuarea plății – beneficiar, cont IBAN, banca și descriere plată, iar la final este necesar să apăsați butonul Finalizează comanda pentru a fi redirecționat în pagina de confirmare a comenzii dvs. Abonamentul va fi activat doar după ce vom avea confirmarea efectivă a plații prin transfer bancar, ceea ce implică un decalaj de câteva zile.
Creează-ți cont pe platformă!
Copiii tăi vor învăța ușor și cu plăcere, îmbinând studiul cu jocul
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigarii, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Află detalii aici. Accept