Platforma MyKoolio

Platforma de Elearning MyKoolio

Descrierea platformei de Elearning MyKoolio

Instrument modern de predare

Instrument modern de predare

Platforma educațională mykoolio.com se bazează pe o tehnică de predare modernă.
Aceasta diferă foarte mult de cea clasică, fiind sub forma unor jocuri educative interactive.
Consolidarea cunoştinţelor constituie un rol foarte important în cadrul ei, iar evaluarea se realizează într-o manieră atractivă şi adaptată nevoilor elevilor.
Prin această nouă metodă, copilul nu mai este doar simplu ascultător al lecțiilor, el poate lua parte la procesul de predare. De asemenea, are și posibilitatea de a reveni la anumite informații ori de câte ori dorește și poate selecta exact ceea ce consideră el că trebuie să aprofundeze.

Conceptul platformei

Conceptul platformei

Design-ul platformei este unul atractiv pentru copii, tema principală fiind Universul. Koolio este profesorul extraterestru care îl va însoți pe parcursul călătoriei sale prin Universul Cunoașterii.
Pe mykoolio.com, fiecare planetă din sistemul solar corespunde unui an de studiu. Planeta este înconjurată de sateliți, iar aceștia reprezintă anumite materii, cum ar fi matematica și limba și literatura română.
Pe platformă sunt disponibile peste 630 de lecții și teste de evaluare de limba română, matematică (clasele 1-8) și geografie (clasa a 6-a). În viitor plănuim să dezvoltăm alte materii: istorie, biologie, fizică și chimie.

Instrument modern de predare

Structura platformei

Materiile sunt împărțite pe capitole, iar fiecare capitol are între 3-7 lecții, conform programei școlare în vigoare.
Activitatea copilului pe platformă va fi sub formă de misiune. Pentru a putea duce la bun sfârșit o misiune, va avea nevoie de rezervoare de oxigen (sublecții) și de rachete (quiz-uri simple și medii).
Pentru unele lecții de matematică (atât geometrie cât și algebră), există figuri și demonstrații interactive ale topicului în cauză.
Dacă utilizatorii interacționează cu figura respectivă - click/ măresc/micșorează, se oferă puncte suplimentare.

Mecanismul este simplu de înțeles pentru copil, tot ce trebuie să facă este să parcurgă următorii pași:
 • Alegerea planetei corespunzătoare anului său școlar
 • Alegerea materiei (satelitul) pe care dorește s-o aprofundeze
 • Parcurgerea unui traseu ”selenar” (lecțiile și sublecțiile materiei respective).

Beneficiile auxiliarului didactic online Koolio

Platforma de elearning mykoolio.com prezintă următoarele beneficii

MyKoolio la clasă
Folosind auxiliarul didactic online MyKoolio la clasă sau pentru predarea online ca profesor:
 • Le vei oferi elevilor tăi conținut educațional în conformitate cu programa școlară în vigoare folosind noile tehnologii (e-learning;
 • Lecțiile tale vor fi mereu interactive și antrenante pentru elevi;
 • Vei primi o adeverință pentru folosirea tehnologiei e-learning;
 • Vei vedea progresul elevilor tăi dintr-o privire, accesând statisticile referitoare la activitatea elevilor pe platformă;
 • Vei putea da teme din platformă elevilor;
 • Vei renunța la sarcina mai puțin plăcută de a colecta caietele elevilor pentru verificarea temelor;
 • Vei economisi timp și te vei concentra pe ceea ce îți place cu adevărat să faci – să predai;
 • Vei putea oferi feed-back imediat elevilor;
 • Tu și elevii tăi veți putea lucra de oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv.
Cum utilizezi platforma MyKoolio?
Vizionează tutorialele video pentru a naviga mai ușor pe platformă:

Mai ai întrebări?

Vezi lista de întrebări frecvente

 1. Te autentifici
 2. Te afli în camera de comandă a navei tale
 3. Accesezi cursurile
 4. Selectezi planeta corespunzătoare anului de studiu
 5. Selectezi satelitul reprezentând materia dorită (limba română sau matematică)
 6. Te abonezi la curs și ai aterizat pe satelit
 7. De aici te poți deplasa printre lecții si exerciții. Daca ai statut Premium poți accesa și partea de exerciții, altfel doar secțiunea teoretică.
 8. Alegi o lecție teoretică sau un exercițiu.
 9. Spor la treabă!

După ce ai ales planeta aferentă clasei tale poți să îți începi misiunea de a explora unul dintre sateliții planetei tale- adică materia dorită. Pentru aceasta cobori la nivelul satelitului și te deplasezi printre lecții. În dreptul fiecarei lecții vei găsi bidoane de oxygen adică partea teoretică și rachete adică diverse tipuri de exerciții rezolvate de nivel ușor sau mediu. La sfârșitul unui capitol găsești și turnuri de control cu întrebări recapitulative

Conținutul este reprezentat de lecții (bidoane de oxygen) și exerciții (rachete) disponibile pentru fiecare nivel de studiu. Pentru a accesa o lecție faci click pe bidon; similar pentru exerciții faci click pe rachetă. Racheta este disponibilă numai pentru utilizatorii Premium. Dacă dintr-o lecție sau dintr-un exercițiu vrei să te întorci pe traseu la lecția curentă trebuie să faci click pe butonul Back al browserului.

Faci click pe capul lui Koolio și ajungi înapoi în camera de comandă a navei tale, iar de aici alegi butonul Cursuri pentru a selecta din nou planeta de studiu și materia dorită.

Accesând bidoanele și rachetele de pe traseu vei putea obține puncte în funcție de cât de bine ai răspuns. Pentru partea  teoretică primești 10 puncte; pentru parcurgerea exercițiilor rezolvate primești 10 puncte; pentru exercițiile de nivel 1 (ușoare) primești 20 puncte pentru fiecare răspuns corect; pentru exercițiile de nivel 2 (medii) primești 30 puncte pentru fiecare răspuns corect. La sfârșitul unui capitol găsești un turn de control cu întrebări recapitulative. 

Dacă utilizați browserul Internet Explorer, datorită unor incompatibilități, veți vizualiza doar interfața standard, aferentă contului de părinte.

Dacă utilizați o tabletă iPad cu sistem de operare iOS 8, datorită unor incompatibilități, veți vizualiza doar interfața standard, aferentă contului de părinte. Dacă aveți iOS 9 veți putea vedea interfața dinamică.

Trecerea din interfața de copil în cea de părinte sau invers se realizează accesând meniul din partea dreaptă (sus) și selectând Treci la tema de copil/părinte. Interfața dinamică, pentru copii se numește koolio, iar cea pentru parinți se numește kooliostandard.

Mai întâi trebuie să navighezi pe cursul dorit (spre exemplu Matematică clasa a V-a). În colțul din dreapta sus îți va apărea o lupă pe care trebui să faci click pentru a putea căuta subiectul lecției (spre exemplu simetria). La rezultatele căutării vor fi afișate doar lecțiile corespunzătoare termenilor căutați (spre exemplu toate lecțiile de matematică clasa a V-a al căror titlul conține cuvântul simetria).

Pentru a folosi sistemul trebuie să vă autentificați. Faceți click pe butonul Autentificare. În această pagină completați toate datele din secțiunea Client nou. Datele pe care le introduceți sunt datele dvs personale, nu ale copilului. Verificați cu atentie câmpurile Email și Telefon deoarece vor trebui validate. După ce faceți click pe butonul Înregistrare veți primi un email de confirmare și un mesaj SMS cu un cod de validare. Codul primit prin SMS trebuie introdus în pagina următoare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți emailul de la MyKoolio verificați și folderul Bulk. După recepționarea emailului trebuie să faceți click pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs este validat. Vă puteți autentifica din aceeași pagina, folosind secțiunea Autentificare. În acest sens introduceți emailul sau numărul dvs de telefon. În fereastra următoare veți putea alege cu ce utilizator vă autentificați. În acest moment aveți în listă doar numele dvs, pe viitor vor aparea și copiii inscriși. Bifați numele dvs și introduceți parola. În acest moment veți fi direcționat în pagina dvs Koolio.

Dacă doriți să adăugați copii în contul dvs faceți click pe butonul Contul Meu. În această pagină faceți click pe butonul Adaugă copil și completați datele necesare. Puteți adăuga un număr nelimitat de copii. Alegeți cu atențe județul, școala, anul și clasa deoarece alegerea lor corectă va poziționa copilul alături de colegii săi. Parola pentru copii trebuie să aibă minim 4 caractere. La sfârșit faceți click pe butonul Salvează.

Resetarea parolei copiilor se face din "Contul meu" opțiunea "Copii" făcând click pe butonul "Editează". Se va deschide o fereastră unde vei putea modifica toate datele de identificare ale copiilor inclusiv parola.

Editarea setărilor copiilor se face din "Contul meu" opțiunea "Copii" facand click pe butonul "Editează". Se va deschide o fereastră unde vei putea modifica toate datele de identificare ale copiilor inclusiv parola.

Vizualizarea profilului copilului se face din contul meu opțiunea "Copii" făcând click pe butonul "Statistici". Se va deschide o fereastră unde vei putea vizualiza toata activitatea copilului tău.

Daca ai terminat sesiunea de vizualizare a lecției înainte ca aceasta să se închieie, data viitoare când vei accesa lecția aceasta va porni din momentul unde a fost încheiată sesiunea.

Dacă dintr-o lecție sau dintr-un exercițiu vrei să te întorci pe traseu la lecția curentă trebuie să faci click pe butonul Back al browserului.

Trecerea din interfața de copil în cea de părinte sau invers se realizează accesând meniul din partea dreaptă (sus) și selectând Treci la tema de copil/părinte. Interfața dinamică, pentru copii se numește koolio, iar cea pentru parinți se numește kooliostandard.

Mai întâi trebuie să navighezi pe cursul dorit (spre exemplu Matematică clasa a V-a). În colțul din dreapta sus îți va apărea o lupă pe care trebui să faci click pentru a putea căuta subiectul lecției (spre exemplu simetria). La rezultatele căutării vor fi afișate doar lecțiile corespunzătoare termenilor căutați (spre exemplu toate lecțiile de matematică clasa a V-a al căror titlul conține cuvântul simetria).

Pentru a vă crea un cont gratuit de Profesor în platforma noastră, trebuie să urmați câțiva pași simpli:

 1. Vă creați un cont de părinte.
  Faceți click pe butonul Autentificare. În această pagină completați toate datele din secțiunea Creează-ți cont de părinte. Datele pe care le introduceți sunt datele dvs personale.Verificați cu atentie câmpurile Email și Telefon (opțional) deoarece vor trebui validate. După ce faceți click pe butonul Înregistrare veți primi un email de confirmare și în cazul în care ați introdus și numărul de telefon și un mesaj SMS cu un cod de validare. Codul primit prin SMS trebuie introdus în pagina următoare. Acum verificați-vă emailul. Dacă nu găsiți emailul de la MyKoolio verificați și folderul Bulk. După recepționarea emailului trebuie să faceți click pe linkul de confirmare. Din acest moment contul dvs este validat.
 2. După confirmarea contului, vă autentificați.
 3. Vă puteți autentifica folosind secțiunea Autentificare. În acest sens introduceți e-mailul sau numărul dvs de telefon. În fereastra următoare veți putea alege cu ce utilizator vă autentificați. În acest moment aveți în listă doar numele dvs. Bifați numele dvs și introduceți parola. În acest moment veți fi direcționat în pagina dvs Koolio.
 4. Accesati pagina Contul meu din partea stângă jos a tabloului de bord și faceți click pe linkul editarea setarilor contului.
 5. Apăsați butonul Sunt profesor.
 6. Completați integral formularul selectând pe rând județul, materia predată, școala/școlile la care activați și anul (adică clasele la care predați), precum și denumirea acestora (ex. clasa a VI-a B). pentru a adăuga mai multe școli la care predați sau mai multe clase apăsați pe butoanele +/-.
 7. Apăsați butonul Trimite,  iar din acest moment cererea de a deveni profesor MyKoolio este expediată către noi. După procedura internă de verificare a datelor primite, contul dumneavoastră de Profesor va fi activat în maxim o zi lucrătoare.
 8. Veți primi un e-mail de confirmare a activării contului
Gratuit până pe 30 septembrie 2020
Copiii tăi vor învăța ușor și cu plăcere, îmbinând studiul cu jocul