Simularea Evaluării Naționale pe MyKoolio

Ce este Evaluarea MyKoolio?
Testare online cu grad de dificultate şi structură a subiectelor similare modelelor oficiale de la Evaluarea Națională
Concursul MyKoolio

Evaluarea MyKoolio este o testare gratuită online adresată elevilor de clasa a VIII-a, menită să evalueze nivelul de pregătire al acestora pentru primul examen important din viața lor- Evaluarea Națională la clasa a VIII-a.

Echipa de profesori MyKoolio a conceput subiecte de concurs pentru limba română și matematică bazate pe noua programă anunțată de M.E.N. pentru Evaluarea Națională 2020, cu grad de dificultate şi structură similare modelelor oficiale.

Un test de evaluare la matematică va cuprinde 18 itemi grupați astfel: subiectul I cu itemii 1, 2, 3, 4, 5, 6; subiectul II cu itemii 1, 2, 3, 4a, 4b, 5 și subiectul III cu itemii 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c. Baremul de corectare al testului de antrenament la matematică este următorul: pentru rezolvarea corectă a fiecărui item se acordă 5 puncte, obținându-se astfel un punctaj maxim de 90 de puncte, la care se adaugă 10 puncte oferite din oficiu.

Pentru a oferi feedback imediat elevilor referitor la rezolvarea testului de limba română, structura subiectelor la această materie diferă de cea a modelului oficial lipsind partea de compoziție literară. Testul de evaluare la limba română cuprinde 2 subiecte împărțite în 6 itemi. În privința baremului de notare, pentru fiecare item rezolvat corect se oferă 4 puncte obținându-se astfel 48 de puncte respectiv echivalentul notei 9, la care se adaugă 1 punct din oficiu.

 

Cum se desfășoară?

Online, Gratuit

Evaluarea MyKoolio se va desfășura online pe www.mykoolio.com în perioada 8 - 15 mai 2020. Este necesar ca părinții elevilor participanți să își facă un cont gratuit pe platforma MyKoolio și apoi să își înscrie copiii pe platformă.

După aceea, copiii vor accesa din meniul Cursuri subpagina Evaluarea MyKoolio, alegând apoi materia la care doresc să susțină evaluarea - limba română sau matematică - și se vor abona la respectivul curs.

Copiii au la dispoziție o singură încercare pentru a rezolva testul. Acesta durează 120 de minute.  După finalizarea testului, prin click pe racheta K, participanții vor putea descărca diploma de participare la Evaluarea MyKoolio. Aceasta se generează automat dacă elevii au realizat un scor de minim 60 de puncte (60%) la test.

Răspunsurile subiectelor de evaluare vor fi postate imediat după încheierea perioadei de testare.

Cum se desfășoară?

Cine poate participa?

Toți elevii de clasa a VIII-a.

De ce să îți înscrii copilul?

Avantajele Evaluării MyKoolio

Să își evalueze
cunoștințele
Indiferent unde învață, copilul tău își va evalua cunoștintele folosind subiecte similare modelelor oficiale pentru Evaluarea Națională 2020 și va avea o primă imagine a nivelului său de pregătire.
Să dobândească
încredere în sine
Obținerea diplomei de participare la Evaluarea MyKoolio îl va motiva și îl va ajuta pe copilul tău să dobândească încredere în sine.
Să fie
premiat
Oferă-i copilului tău șansa de a fi apreciat și recompensat pentru modul în care s-a pregătit pentru primul examen important din viața lui- Evaluarea Națională! Cu siguranță o merită!
Să învețe
lucruri noi
Exercițiile propuse de echipa noastră de profesori reprezintă nu doar un instrument de evaluare, ci și unul de învățare.
Să se familiarizeze
cu testările
Fiecare testare la care copilul participă îl ajută să se familiarizeze cu acestea: învață să își planifice timpul de concurs, să stabilească ordinea de rezolvare a subiectelor, să reverifice răspunsurile bifate.
Să își gestioneze
emoțiile
Emoțiile sunt inerente oricărei competiții, dar participând la cât mai multe concursuri copilul învață în mod natural cum să le gestioneze. 

Cum îți înscrii copilul la testare?

Urmează următoarele etape

01 Îți creezi cont pe mykoolio.com

Pentru a participa la Evaluarea MyKoolio trebuie să îți faci cont pe platforma MyKoolio. Intri pe www.mykoolio.com, faci click pe butonul Autentificare și apoi pe Cont nou.

În această pagină completezi toate datele din secțiunea Creează-ți cont de părinte. Datele pe care le introduci sunt datele tale personale, nu ale copilului. Verifică cu atenție câmpul E-mail deoarece va trebui validat.

După ce faci click pe butonul Înregistrare vei primi un e-mail de confirmare.

Acum verifică-ți e-mailul. Dacă nu găsești e-mailul de la MyKoolio verifică și folderul Bulk/Spam/Junk. După recepționarea e-mailului trebuie să faci click pe linkul de confirmare. Din acest moment contul tău este validat.

Te poți autentifica din aceeași pagină, folosind secțiunea Autentificare. În acest sens introdu e-mailul sau numărul tău de telefon.
În fereastra următoare vei putea alege cu ce utilizator te autentifici. În acest moment ai în listă doar numele tău, pe viitor vor apărea și copiii înscriși. Bifează numele tău și introdu parola.
Acum vei fi direcționat în pagina ta Koolio.

Îți creezi cont pe mykoolio.com

02 Adaugi conturi pentru copii

Acum trebuie să adăugi copii în contul tău - fă click pe pagina Copiii mei, completează toate datele necesare, mai puțin materiile și semestrele, pentru a le crea copiilor conturi demo. Poți adăuga un număr nelimitat de copii. Parola pentru copii trebuie să aibă minim 4 caractere. La sfârșit fă click pe butonul Cont demo. Dacă mai tarziu vei dori să modifici datele copilului poți face click pe butonul Editează din dreptul fiecărui copil.

Adaugi conturi pentru copii

03 Accesați Evaluarea MyKoolio

După autentificare cu datele contului lor, copiii vor accesa meniul Cursuri selectând opțiunea Evaluarea MyKoolio. Apoi, în funcție de materia la care doresc să susțină evaluarea, vor alege între limba română și matematică. Ulterior este necesar să se aboneze la respectivul curs.

După finalizarea testului, prin click pe racheta K participanții vor putea descărca diploma de participare la testare. Diploma este generată automat dacă elevii au realizat un scor de minim 60 puncte (60%) la test.

Accesați Concursul MyKoolio